Ponedeljak 09.11.2015.
07:39
D. N. Petrović - Vesti

I crkva se ogrešila o Srbe sa Kosmeta

M. Karović
Irineju, ovde ti je mesto: Peć

- Ovim činom patrijarh bi jasno pokazao celom svetu da je srpska kulturna baština isključivo svojina srpske crkve i srpske države i da niko, a ne naročito zemlje Zapada, to ne mogu da ospore, ističe Patriotski blok koji pozdravlja nedavnu Irin ejevu izjavu "da se Kosovo mora braniti svim sredstvima - kako milom, tako i silom".

U saopštenju se naglašava da je srpska crkva poslednjih godina pravila greške koje Albanci danas koriste kao argument za otimanje srpske teritorije.

- Prva i osnovna greška je što je SPC dozvolila (i prihvatila) da porušene i zapaljene srpske svetinje obnavlja separatistička paradržavna tvorevina u Prištini, odnosno da ih obnavljaju oni koji su ih rušili. Zahvaljujući ovom "argumentu", Priština danas tvrdi da su to spomenici države Kosovo, podseća Patriotski blok.

Kao drugu veliku grešku crkve Patriotski blok vidi u njenom pozivu Srbima sa KiM da izađu na lokalne i parlamentarne izbore koje je organizovala Priština.

- Izlaskom na te izbore Srbi su legalizovali jednu secesionističku tvorevinu koja je nastala na temeljima viševekovnog egzodusa Srba sa Kosova i Metohije - dodaje se u saopštenju Patriotskog bloka.
 

2024 © - Vesti online