Sreda 04.11.2015.
13:22 >> 14:40h
dnevnik.rs

Dodik: Srbija izabrala pogrešnog partnera u BiH

Tanjug
Ništa novo, Srbija već godinama bira pogrešne partnere

- Srbija, to je dobro, nastoji da afirmiše regionalnu saradnju. To je dobro. Međutim, moram da kažem da je Vlada Srbije odabrala pogrešnog partnera u tim razgovorima. Savet ministara BiH je neko pomoćno telo, odnosno pomoćni organ Predsedništva BiH. Nikakve državničke ingerencije Savet ministara BiH nema, pa bi bilo daleko svrsishodnije da je u Sarajevu, Mostaru ili Banjaluci održan sastanak između Vlade Srbije i obe entitetske vlade. BiH kao država nema vladu! Entiteti imaju vlade, rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, odnosi Srbije i Republike Srpske su zaista na zavidno visokom nivou, što ne znači da ne mogu biti i bolji.

- I biće, i most na Drini, koji će povezivati Bratunac i Ljuboviju, bolje reći Srpsku i Srbiju, koji ćemo zajednički izgraditi, jedan je od niza zajedničkih projekata, rekao je Dodik.

U Sarajevu se u sredu održava zajednička sednica Vlade Srbije i Saveta ministara BiH nakon koje će biti potpisani sporazumi o telekomunikacijama, o očuvanju mosta Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu, o zaštiti životne sredine i o saradnji u traženju nestalih osoba.

Vučić: Sastanak sa Bosićem nije protiv Dodika

Srna
Mladen Bosić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je cilj sastanka sa opozicionim liderom Srpske demokratske stranke Mladenom Bosićem u Sarajevu bio usmeren ka boljoj saradnji dve države, a ne protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

- Imao sam korektan sastanak sa srpskim predstavnicima ovde i tu nema nikakvih zavera. Nijedan sastanak nije bio uperen ni protiv koga, već za nešto, rekao je Vučić.

On je podvukao da taj sastanak nije bio usmeren protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika kojeg, kao i rukovodstvo BiH i Bosića, "veoma poštuje".

Na sastanku sa Bosićem, kako je dodao, bilo je reči o budućnosti Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i tome šta je potrebno zajednički učiniti. - Razgovarali smo i o problemima koji postoje i mislim da smo uspeli da se saglasimo u vezi sa važnim pitanjima, kazao je Vučić.

2024 © - Vesti online