Petak 30.10.2015.
11:27
rs.n1info.com

Lažni uspeh Er Srbije, gubici 75 miliona evra

vestionline
Er Srbija nikako da finansijski "poleti"

Iako je Etihadovo rukovodstvo, koje većinski upravlja Er Srbijom, objavilo da je 2014. napravljen profit of 2,7 miliona evra, tek po objavljivanju zvaničnih finansijskih izveštaja Agencije za privredne registre može se videti "na koji način je na papiru skockan navodni profit novog JAT-a“, stoji u saopštenju.

- Stvarni prihod "Er Srbije" od prodaje karata u 2014. godini iznosi oko 179 miliona evra. I pored subvencije od 71 milion evra, "Er Srbija" je napravila poslovni gubitak na papiru od gotovo 4 miliona evra. Napravili su i dodatni finansijski gubitak od oko 2 miliona evra, ali su onda 'frizirali' papirne prihode od gotovo 9 miliona evra i stigli do 'Feketić profita' od 2,7 miliona evra, tvrdi pokret "Dosta je bilo".

- Er Srbija je u 2014. godini samo za iznajmljivanje polovnih aviona platila 15 miliona evra, pretpostavlja se Etihadu i u njih, tuđu imovinu, investirala još 8 miliona. Finansijski izveštaji ne obelodanjuju koliko je novca potrošeno na novi menadžment JAT-a, kao ni koliko je plaćeno Etihadu za konsalting, dodaje se u saopštenju.

2024 © - Vesti online