Sreda 28.10.2015.
11:47
sputniknews.com, Vestionline

I Avganistan traži pomoć Rusije! Politika SAD krahirala

Reuters
Amerikanci ostavili Avganistan u rasulu, mogu li Rusi da isprave krivu Drinu?

Razlog zašto Vlada Avganistana traži pomoć od Rusije je i rezultat činjenice da se predsednik Obama fokusirao na limitiranje američkog učešća u konfliktu u ovoj zemlji, smatra MekKejn.

Propalo vođstvo

"Kao u Iraku, Siriji, Ukrajini i mnogim drugim mestima na svetu, propalo vođstvo predsednika Obame je još jednom ostavilo vakuum koji popunjavaju naši neprijatelji", rekao je MekKejn.

Pre nego što je ovaj senator izneo svoj stav u javnost, američki mediji već su izvestili da Avganistan želi vojnu pomoć od Rusije, uključujući tu i ozbiljno naoružanje - borbene helikoptere i teško oružje - kako bi se vlasti uhvatile u koštac s terorizmom.

Da tu više nema sumnje u želju Avganistanaca da se "otresu" pomoći onih koji su zakuvali njihovu trenutnu nesreću, svedoči i činjenica da je ranije potpredsednik Avganistana Abdul Rašid Dostum posetio Moskvu, da je ove nedelje ruski ambasador u Kabulu Aleksandar Mantiskij potvrdio da Kremlj razmatra "vojnu želju lista" avganistanskih vlasti, a da je i sam premijer Avganistana Abdulah Abdulah rekao da će njegova zemlja prihvatiti svaku pomoć u borbi protiv terorizma.

2024 © - Vesti online