Ponedeljak 26.10.2015.
18:18
Sputnik

VIDEO: Džihadisti nemoćni, ruski avioni uništavaju sve pred sobom

Reuters
Spremni za akciju: Ruski avioni poleću iz baze u Latakiji

Kako se navodi, ostvareno je 59 poletanja i gađani su objekti terorističkih organizacija Islamska država i Nusra front u provincijama Hama, Idlib, Latakija, Damask, Alep i Dejr el Zor.

Samo poslednjeg dana, precizirao je portparol Ministarstva Igor Konašenkov, ruska avijacija je ostvarila 59 poletanja i uništila 94 objekta terorista.

Pored toga, uništena su i tri utvrđenja ID uz prateće bunkere, kao i pozicije minobacača u provinciji Latakija.

- Uništeno je i veliko skladište municije i naoružanja terorista u provinciji Damask, preko kojeg su se naoružavali borci Nusra fronta, kao i fabrika za ugradnju minobacača i mitraljeza na automobile u provinciji Hama - istakao je Konašenkov.

Bombarderi Su-24 uništili su i veliku bazu ID u provinciji Alep, koja je prethodno bila locirana ruskim bespilotnim letelicama, dodao je Konašenkov. Prema njegovim rečima, u toj provinciji uništen je i komandni centar preko kojeg se koordinisala akcija džihadista.

Lažni medijiski navodi o pogibiji civila

Konašenkov je optužio Sirijsko-američko medicinsko udruženje da širi neistine o navodno poginulim civilima tokom operacije ruske avijacije u Siriji.

- Mi pažljivo analiziramo sve informacije. Ta organizacija ima veze sa medicinom kao što ID ima veze za mladim svetskim izviđačima - ironično je uporedio Konašenkov.

- Od svog osnivanja 2012. godine, ta organizacija služila je da se obelodane dokazi o navodnoj primeni hemijskog naoružanja protiv sirijske opozicije - rekao je Konašenkov i dodao da dokaze za tako nešto nikad niko nije mogao da predoči.

2024 © - Vesti online