Nedelja 25.10.2015.
11:44 >> 15:35h
Srna

"Mandić i Radunović pozivali na nasilnu promenu uređenja"

facebook.com
Priveli ga u kafani, a onda i zatvorili

Nakon razmatranja policijskih izveštaja o preduzetim radnjama i pregleda dostupnih video-materijala sa protesta u subotu uveče u Podgorici, Više državno tužilaštvo je utvrdilo da su Mandić i Radunović izvršili ovo krivično delo time što su učesnike protesta "podstakli da preduzmu radnje nasilnog ulaska u Skupštinu Crne Gore".

Više državno tužilaštvo u Podgorici dalo je nalog Upravi policije da protiv Mandića i Radunovića podnese krivičnu prijavu i dovede ih državnom tužiocu radi saslušanja i daljeg postupanja.

 - Nadležna tužilaštva nastaviće svoje aktivnosti i u narednom periodu kako bi, u skladu sa ovlašćenjima, preduzela mere i radnje s ciljem identifikacije svih eventualnih izvršilaca krivičnih dela, saopšteno je iz podgoričkog tužilaštva.

U saopštenju se dodaje da su povodom protesta u Podgorici, na zahtev vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, u nadležnim tužilaštvima uvedena vanredna dežurstva kako bi se obezbedilo rukovođenje postupcima i blagovremena uputstva u svakom pojedinačnom slučaju, po prijavi Uprave policije, drugih državnih organi, fizičkih lica, političkih partija ili drugih subjekata.

Demokratski front zatražio je u nedelju da budu pušteni Mandić i Radunović, koji su privedeni nakon protesta ispred Skupštine Crne Gore, te poručio da prekida svaki politički dijalog sa vladajućom Demokratskom partijom socijalista i Socijaldemokratskom partijom.

Funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević rekao je da se Vrhovno državno tužilaštvo "ozbiljno igra sa mirom i stabilnošću", kada je reč o krivičnim prijavama. Ukoliko Mandić i Radunović ne budu pušteni do 19 časova, Medojević je najavio da će otići kod vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovica i tražiti odgovor zašto su oni uhapšeni.

Pritvor za Mandića i Radunovića

Andriju Mandiću, predsedniku Nove srpske demokratije, i visokom funkcioneru Demokratskog fronta Slavenu Radunoviću određen je pritvor od 24 sata nakon nereda u subotu uveče u Podgorici, objavila je Građanska alijansa Crne Gore na svom Tviteru nalogu.

Mandić i Radunović su bili među sedam uhapšenih demonstranata u subotu uveče.

Policija u Podgorici je na demonstrante bacila suzavac, a u neredima je povređeno 15 policajaca, od kojih jedan teže.

Lekarsku pomoć zatražila su 24 demonstranta, uglavnom zbog suzavca, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

Na opozicionom protestu, u kome nije učestvovalo nekoliko opozicinoh stranaka, tražena je ostavka Vlade Crne Gore i premijera Mila Đukanovića. U nedelju je u glavnom gradu Crne Gore mirno.

2024 © - Vesti online