Četvrtak 22.10.2015.
12:27
Tanjug, Vestionline

Zapad nas ubija s Kosovom, ali je 3 milijarde ljudi uz Srbiju!

Tanjug
Možda nije diplomatski da se kaže da su zločinci (Zapad) licemerni, ali ipak je rekao: Ivica Dačić

- Ako pogledate, 14 zemalja koje su glasale protiv prijema Kosova, imaju tri milijarde stanovnika, a to su Rusija, Kina, Indija, Brazil, Španija, Nigerija... Tačno je da su sve zemlje na svetu ravnopravne, ali sigurno da samo može da nam godi to što imamo podršku najvećih zemalja na svetu - rekao je Dačić odgovarajući na pitanja novinara u Palati Srbija.

Prvo nas bombardovali, sad nas zaje... zavitlavaju

S druge strane, on je naglasio da Srbiji nije drago što sa svojim zapadnim partnerima nikako ne može da nađe "tačku resetovanja svojih odnosa", a koje, kako je rekao, zapravo stoje iza svega.

- Samim tim se devalvira dijalog u Briselu. To je veoma loše, jer Srbija želi da bude strateški partner svima, da poštuje tuđe interese, ali i mora da brani svoje, što ćemo nastaviti da radimo i dalje - poručio je Dačić.

Vidi Dačića, reče da su zapadnjaci licemerni!

Odgovarajući na pitanja novinara da li bi Kosovo moglo sada da zatraži članstvo i u nekim drugim međunarodnim organizacijama, poput Saveta Evrope, Dačić je odgovorio da je to moguće i ponovio da iza svega stoje zapadne zemlje.

- Moguće je da je to sledeći potez. Oni o tome već godinu dana razmišljaju. Ali nije na drugoj strani Kosovo, pa se mi borimo sa Kosovom oko Uneska. Ovde je reč o zemljama koje ih podržavaju. One organizuju sve, vrše pritisak na druge zemlje, a ljute se kada mi zamolimo naše prijatelje da ostanu principijelni kada je reč o Srbiji. To nije korektno, već je licemerno - zaključio je Dačić.

2024 © - Vesti online