Nedelja 18.10.2015.
15:46
Tanjug

Nikolić: Vučić saopštava da li će biti izbora

A. Čukić
Neće biti skraćivanja predsedničkog mandata

- Mislim da je Vučić doneo odluku i da će danas da je saopšti - rekao je Nikolić novinarima odgovarajući na pitanje da li se konsultovao sa premijerom o izborima i da li će Vučić odluku o tome odložiti za decembar.

Na pitanje da li bi eventualno uz parlamentarne, trebalo raspisati i predsedničke izbore, Nikolić je rekao da uopšte ne vidi razlog za raspisivanje predsedničkih izbora i da za tim ne postoji potreba.

- Još niko nije izneo nijedan argument zbog koga bih ja skraćivao svoj mandat. Nemojte sada da se bavimo nagađanjima -  rekao je Nikolić.

Nikolić je naveo da će se državni vrh u utorak ponovo sastati sa patrijarhom Irinejom, dodajući da je sada vreme da se svi uključe u borbu Srbije za svoju kulturnu baštinu na Kosovu, što je u najvećem broju slučajeva imovina Srpske pravoslavne crkve.

Odgovarajući na pitanje da li će se na sastanku u utorak razgovarati i o stalnim pritiscima da se uvedu sankcije Rusiji, predsednik Srbije je rekao da razgovor o spoljnoj i unutrašnjoj politici ne treba voditi na tako širokom nivou.

- To je posao vlade. Naravno, uz moju potpunu podršku, pomoć i saglasnost - rekao je Nikolić.

Kako je naveo, što se tiče konkretnih poteza u vođenju spoljne politike, do sada bi, da je imao, sigurno izneo neku zamerku.

- To znači da Aleksandar Vučić dobro radi svoj posao, Vlada Srbije može da radi i bolje - rekao je Nikolić.

2024 © - Vesti online