Petak 09.10.2015.
14:21
Tanjug, Vijesti

Potez očajnika: Dužnik se razneo bombom kod izvršitelja

lexpev.nl
Nisu uspeli da spreče očajnog čoveka u nameri (Foto: Ilustracija)

Podgoričke Vijesti su prenele da je E.M. stradao kada je oko 10 sati aktivirao eksplozivnu napravu u kancelariji javnog izvršitelja Aleksandra Boškovića, koji je uspeo da se spase, dok je nekoliko njegovih zaposlenih povređeno.

Istraga o događaju je u toku. Čelnici prestoničke policije bezuspešno su pokušavali da spreče aktiviranje bombe, saznaju Vijesti.

Savetnik za medije Komore izvršitelja iz Srbije Ivan Milošević je u izjavi Tanjugu najoštrije osudio nasilje prema izvršiteljima u Podgorici, napominjući da taj tragični događaj pokazuje koliko je materija naplate potraživnaja teška.

- Komora izvršitelja apeluje na razum i civilizovano ponašanje. Uvereni smo da ne postoji nijedan dug, nijedno potraživnaje ili bilo koji pravni razlog koji je toliko težak da ne može da se reši drugačije nego nasiljem - istakao je Milošević i izrazio saučeće porodici nastradalog i poželeo brz oporavak povređenima.

Podgorički mediji pišu da je to drugi bombaški napad na javne izvršitelje u poslenjih desetak dana u Podgorici. Prethodno je bačena bomba na kancelariju predsednika Komore javnih izvršitelja Crne Gore.

2024 © - Vesti online