Subota 03.10.2015.
20:24
Sputnik

OVK preti Makedoniji i svim "izdajnicima albanskog naroda"

Fonet
Albanski teroristi najavili burnu jesen u Makedoniji

U saopštenju koje je potpisao "Komandant Kuštrimi“, OVK je preuzela odgovornost za ispaljivanje tri granate na luksuzni stambeni kompleks Soravia u naselju Vodno u Skoplju 29. septembra, a taj napad, kako je navedeno, bio je usmeren protiv "izdajnika albanskog naroda“ inspektora Arifa Asanija.

Makedonski MUP je ranije saopštio da su u granatiranju zgrade u kompleksu Soravia korišćene granate od 40 milimetara, istog kalibra koji je ispaljen i u napadu na zgradu Vlade Makedonije u aprilu, kao i da će pretnje OVK biti ozbiljno razmotrene.

U saopštenju terorista se još navodi da su "jedinice OVK sposobne za realizaciju zadataka u svakom gradu u Makedoniji", a od makedonskih vlasti se zahteva da oslobode sve uhapšene u "politički montiranim procesima od 2003. godine do poslednjeg tragičnog događaja u Divljem naselju u Kumanovu".

Militantna radikalna organizacija albanskih nacionalista u Makedoniji OVK zvanično je raspuštena posle makedonsko-albanskih sukoba 2001. godine, ali je odgovornost za nekoliko oružanih incidenata 2015. pripisana upravo pripadnicima te grupe.

2024 © - Vesti online