Utorak 29.09.2015.
20:46
Tanjug

"Prijem Kosova u Unesko - početak zatiranja Srbije"

Reuters
Ono što je zapisano u kamenu ne može da se izbriše

Nikolić je za RTS, govoreći o sutrašnjem govoru u Ujedinjenim nacijama, rekao da će ukazati na to da je srpska baština na Kosovu godinama bila uništavana i da je krajnje vreme da albanske institucije počnu da vode brigu o njima.

- Ono što su naši koreni, što je u kamenu zapisano kao istorija Srbije, to ne sme da se izbriše, to nije moralno ni pravedeno i taj govor će biti uvertira za zasedanje Uneskoa - rekao je predsednik Srbije.

On je takođe podvukao da se tokom zasedanja Generalne skupštine UN osećao veoma ponosno kao građanin Srbije, jer se o njegovoj zemlji uvek govorilo u veoma pozitivnom kontekstu i to ne samo kada su lideri velikih država u pitanju.

Nikolić je dodao da je kao predsednik Srbije ponosan što se na njegovu zemlju ozbiljno računa u međunarodnim odnosima, bilo da je reč o unutrašnjim reformama, ekonomiji ili regionalnoj politici.

- Prvi put se osećam kao predsednik države koja više nije parija. Svi lepo govore o Srbiji, o tome kako delujemo u regionu i u nastupanju ka Evropskoj uniji - podvukao je Nikolić.

Predsednik Srbije je naveo da će, pored Kosova i Unesko, ukazati na mnoge probleme koje Srbije nije sama stvorila, podržaće agendu UN, govoriti o putu ka EU, o tome da želi da učvrsti stara prijateljstva i stvorio nova, ali i o klimatskim promenama.

2024 © - Vesti online