Utorak 22.09.2015.
09:35
Tanjug

"Zatvaranjem granica, Hrvatska nanosi višemilionsku štetu Srbiji"

Tanjug
Srbija je žila kucavica Evrope: Nikola Selaković

- Ne postoji nijedno jedino racionalno razumno objašnjenje zašto zaustaviti protok robe, teretni saobraćaj i to na jednoj od žila kucavica - rekao je Selaković na RTS-u.

Ministar pravde je ukazao da su dve žile kucavice bitne za Srbiju na putu prema zapadnoj Evropi, jedna koja vodi putem od Beograda, Novog Sada prema Horgošu, a druga koja vodi od Beograda, Šida ka Batrovcima, dalje prema Hrvatskoj.

- Zatvaranje tog putnog pravca nama nanosi na dnevnom nivou višemilionsku materijalnu štetu čitavoj srpskoj privredi, našoj državi - istakao je Selaković.

Selaković je ukazao da se pokazalo koliko je Srbija ozbiljnije pristupila rešavanju migrantske krize.

Značaj Srbije je u tome što se nalazi na izuzetno važnom drumskom pravcu, jer migranti se kreću kroz Srbiju, jer je to žila kucavica jugoistočne Evrope, ocenio je Selaković.

Vulin: Srbija nije odgovorna za migrantsku krizu

Srbija trpi milonske štete zbog odluke Hrvatske da zatvori granicu za teretni saobraćaj, poručio je danas u Briselu ministar za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.
- Srbija nije odgovorna za migrantsku krizu i shodno tome ne može da trpi posledice te krize - rekao je Vulin novinarima nakon sastanka sa evropskim komesarom za unutrašnje poslove i migracije Dimitrosom Avramopolusom.

Ministar pravde je dodao da je možda ovo prava prilika za Evropsku Uniju da još jednom utvrdi značaj Srbije.

2024 © - Vesti online