Nedelja 20.09.2015.
17:06
Vestionline

Sale posle Francuza: Mladi da shvate da se košarka ne igra na Tviteru

Reuters
Nije razočaran: Aleksandar Đorđević

Selektor "orlova" Aleksandar Đorđević je na konfereneciju za medije posle poraza od "trikolora" poveo zamenika kapitena Stefana Markovića, a ne, recimo, kapitena Miloša Teodosića.

- Marković je srce tima i zato je sada sa mnom na konferenciji. Svima je žao zbog rezultata, ali ima dosta razloga što nismo osvojili medalju… - izustio je Đorđević.

O razlozima, konkretno, nije pričao.

- Čestitao bih Francuskoj medalju i njihovom savezu na organizaciji prvenstva. Čestitam i svom timu na borbi. Možda nismo imali dovoljno energije da završimo ovo teško takmičenje i sada shvatamo šta pripreme znače i sta znače fizikalije igrača.

Na osnovu Đorđevićevih reči, može se zaključiti da nije bio srećan zbog načina na koji je naš tim igrao protiv Francuza.

- Vratićemo se sledeće godine sa više želje i boriti se za odlazak na Olimpijske igre. Nekad izgubiš, nekada dobiješ, takav je sport…

Selektor "orlova" kratko se okrenuo narednim izazovima i najavio promene u ekipi.

- Konstukcija samog tima može da bude bolja, a mladi igrači moraju da napreduju i da shvate košarku koja dovodi do rezultata. Da se ne igra samo po društvenim mrežama i Tviteru. Toliko je teško osvojiti medalju, to treba da se shvati. Ovakve utakmice se dobijaju znanjem i kvalitetom, ne samo talentom. Za to treba vremena i videćemo kako će to sve izgledati - naglasio je Đorđević.

2024 © - Vesti online