Ponedeljak 14.09.2015.
16:29
Tanjug

Đurić: Prekinite da koristite ZSO za plašenje Albanaca

Tanjug
Svako ko plaši albanski narod im ne želi dobro: Marko Đurić

On je rekao da srpski i albanski narod imaju budućnost i da mogu da budu uspešni samo kroz saradnju.

- Svako ko plaši albanski narod Zajednicom srpskih opština ne čini uslugu albanskom narodu, zato što tako šalje poruku koja udaljava jedne od drugih - rekao je Đurić.

On je naveo da je jedan od glavnih razloga osnivanja ZSO jaka ekonomija i, kako je rekao, zato je u principima za osnivanje ZSO jedna od centralnih tačaka mogućnost neograničenog finansiranja.

- Ne zato da bismo rasipali pare, nego upravo da bismo pomogli vrednim ljudima koji podižu hladnjače, sade malinjake, dižu fabrike, okupljaju svoje porodice i zadržavaju u svojim sredinama. I to je razlog zašto se okupljamo, ne da bismo bilo kome napravili bilo kakvu štetu, ili problem - rekao je Đurić.

On je dodao da to treba da razumeju svi oni koji danas šalju negativne poruke vezano za ZSO i za organizovanje ljudi i da bi "trebalo da znaju bolje".

Govoreći o srpskim enklavama iz sredina koji se ne nalaze u opštinama sa većinskim srpskim stanovništvom, Đurić je rekao da će one biti institucionalno povezane na taj način da će moći da koriste sredstva koja ZSO obezbeđuje.

Đurić je istakao da osnivanje ZSO ide po planu, i da je proleće 2016. zacrtan termin za njeno uspostavljanje.

2024 © - Vesti online