Subota 12.09.2015.
03:00
Đ. Barović - Vesti

Caruju kriminal i boleštine

Tanjug/AP
Malo realnija slika: Nije sve tako sjajno kako pišu mediji

- Situacija je haotična i obavezno tako napišite. Voleli bismo da se u Ulici Vase Smajevića zaista događa ono što smo videli svojim očima tokom posete premijera Srbije: da je sve uređeno pod konac, da nema smeća, da migranti organizovano čekaju na upis. Nažalost, istina je potpuno drugačija. U ovoj mesnoj zajednici je oko 300 kuća i zajedno žive Albanci, Srbi i Romi i sve nas je sada ujedinila ista muka, a to je strah - tvrdi za "Vesti" Skende Ljimani, predsednik Mesne zajednice Železnička stanica.

Prema njegovim rečima, policija čini sve što može kako bi sprečila kriminal i lopovluke, ali nema kapaciteta da se sa tim i izbori. Pri tom, komunalne službe svakodnevno čiste đubre, ali zbog nedostatka radnika, ono se gomila zbog čega preti zaraza.

- Poljana koja se nalazi pored naših kuća pretvorena je u poljski WC, a meni je pre nekoliko dana ukradeno pola drva koja sam spremio za zimu. Krade se i sve drugo, jer su te krađe svakodnevna pojava - ističe Ljimani i dodaje da je u četvrtak uveče, kada je Preševo pogodio jak pljusak, jedva uspeo da "odbrani" kancelariju u okviru kampa.

- Migranti su nagrnuli kako bi se zaklonili od kiše i jedva smo uspeli da ih sprečimo da uđu. O ovim, za nas ogromnim problemima sam pisao i opštinskom rukovodstvu, ali pomoći nema, samo daju obećanja - ističe Ljimani.

Lažne slike na televiziji

Nekolicina Srba iz Preševa sa kojima su "Vesti" stupile u kontakt, potvrdilo je ovu priču.
- Gledamo na televiziji jedno, gotovo idiličnu sliku, a u stvarnosti, pred našim očima se odvija nešto sasvim drugo, pakao. Dodatni problem prave i raznorazni mešetari, od taksista do vlasnika autobusa iz cele Srbije. Oni na licu mesta pogađaju cenu prevoza do granice sa Mađarskom, a tu su i raznorazni prevaranti - žali se jedan od retkih Srba iz Preševa koji nije želeo da ostane anoniman.

 

2024 © - Vesti online