Petak 04.09.2015.
17:45
Tanjug

Migranti probili i kordon na železničkoj stanici Bičke, prugom krenuli put Austrije

Reuters
Uprkos jakimk policijskim snagama, migranti uspeli da pobegnu iz voza

Migranti su iznenadili policajce na stanici pokušavši odjednom iz prednjeg dela voza. Policija je uspela da uz veliku galamu, vrisku i plač dece zaustavi i vrati u voz samo jedan deo od oko 500 migranata koliko se procenjuje da se nalazilo u njemu, prenosi AP.

Prema saopštenju reportera ove agencije, u sve većoj daljini se mogla videti grupa od najmanje 200 migranata kako trči duž pruge u pravcu 135 km udaljene Austrije.

Odbegli migranti vraćeni u kamp Reske

Mađarska policija vratila je svih 300 izbeglica koje su ranije danas u dva navrata probile ogradu u prihvatnom centru u Reskeu u blizini granice sa Srbijom i uputile se ka autoputu M5.

Oni su se pobunili nezadovoljni sporom procedurom za prijavljivanje azila, a saobraćaj na tom delu autoputa je nakon njihovog bekstva bio obustavljen.

Novi incident, prema saopštenju policije Mađarske, izbio je nešto posle 14 časova kada je jedan broj izbeglica napao kamenicama policajce, a oni uzvratili suzavcem.

U saopštenju mađarska policije ne navodi se više detalja, policija sada čuva ogradu oko prihvatnog centra u Reskeu, a na obližnjem auto-putu M5 ponovo uspostavljen saobraćaj.

2024 © - Vesti online