Sreda 02.09.2015.
05:09
J. A. - Vesti

Gujon prešao u pravoslavlje

facebook.com
Otac i ćerka se krstili istog dana u Visokim Dečanima

Čin krštenja oca i ćerke obavio je iguman manastira Sava Janjić koji je o tome i obavestio javnost preko svog Fejsbuk profila.

"Danas smo u manastiru Visoki Dečani krstili našeg prijatelja Arno Gujona i njegovu ćerkicu Milenu. Kum je bio naš brat Italijan Frančesko, a krštenju je prisustvovala i Arnooova supruga Ivana", napisao je arhimandrit Sava.

Neobičani francuski mladić iz Grenobla bio je svojevremeno i tema životne ispovesti u jednom od ranijih brojeva "Vesti", kada su čitaoci mogli da se uvere u njegov plemeniti karakter i nesvakidašnju ljubav prema Srbiji i, pre svega, prema Srbima u kosovskim enklavama, kojima je namenjena pomoć njegove humanitarne organizacije.

Jedno kratkotrajno zaposlenje u BiH dovelo ga je do poznanstva sa suprugom Ivanom, devojkom srpskog porekla koja je s roditeljima živela u Francuskoj. Sada su njih dvoje stanovnici srpske prestonice, a 20. avgusta upisali su svoju ćerkicu Milenu u matičnu knjigu rođenih na Novom Beogradu, četiri meseca posle bebinog rođenja u Francuskoj.

- Život nam otvara mnoge puteve, a na nama je da izaberemo jedno od njih. Izabrao sam onaj koji mi se čini pravim - rekao je Gujon dok se u maju ove godine zahvaljivao na srpskom državljanstvu.

2024 © - Vesti online