Utorak 01.09.2015.
05:30
net.hr

Prirodne namirnice koje izbacuju nikotin iz organizma

pixabay.com
Ukoliko vas uhvati kriza ne posežite za cigaretom, već za namirnicama koje će ubrzati uzbacivanja otrova uz vašeg organizma

Ove namirnice pomoći će vam da se osećate sjajno i što pre izbacite nikotin iz organizma.

Zeleni čaj

Pušenjem ćelije gube neophodnu vodu pa organizam mnogo brže dehidrira. Ispijanjem većih količina zelenog čaja podstičete limfnu drenažu i izbacivanje nikotina iz tela.

Prve rezultate najbolje ćete primetiti mokreći – urin će vam imati jači miris i bit će tamnije boje.

Limun

Osim vode, pušenjem iz svog tela “terate” i vitamine A, C i E koji zapravo jačaju imunitet. Kako biste nadoknadili izgubljene vitamine svako jutro pre obroka popijte čašu mlake vode u koju ste iscedili jedan limun. Međutim to definitvno nemojte da radite neposredno pre ili posle pranja zuba jer ćete uništiti zubnu gleđ.

Spanać i brokoli

Folnu kiselinu organizam znatno više troši ako ste pušač, a ona je veoma važna za normalan rad i razvoj ćelija, naročito krvnih zrnaca. Spanać i brokoli su veoma bogati ovim vitaminom iz grupe B, pa tako pomažete da se vaša krv lakše očisti od nikotina. Pazite jedino da spanać jedete u kombinaciji s mlečnim proizvodima inače će vam trošiti kalcijum.

Sveža šargarepa

Nikotin uništava kožu i čini je beživotnom i suvom, a sveža šargarepa će je najbrže obnoviti. Sadrži velike količine vitamina A, K, C i B koji su glavni “sakupljači” ostataka nikotina. Šargarepu možete i iscediti u sokovniku pomešanu s jabukom i limunom ili je jednostavno iseckati u salatu.

Sok od pomorandže

Ako ste novopečeni nepušač, uz doručak pijte ceđenu pomorandžu jer je taj sok prebogat Vitaminom C. Ovako organizmu dajete energiju na početku dana, jer vitamin C pomaže u proizvodnji karnitina koji masnoće iz hrane pretvara u energiju. Takođe, kiselkasti ukus najefikasnije “ubija” želju za jutarnjom cigaretom.

2024 © - Vesti online