Nedelja 23.08.2015.
17:20
Tanjug

Džihadista Džon: Vraćam se u Britaniju – da sečem glave

Reuters
Proslavio se kada je odsekao glavu Amerikancu Džejmsu Foliju

- Vratiću se u Britaniju i nastaviću sa sečenjem glava - navodi se u novom video zapisu muškarca sa kapuljačom, koji je poručio da će se vratiti i ubijati sve nevernike.

U video snimku koji traje minut i 17 sekundi pojavljuje se Džihadista Džon iz Londona, čije je pravo ime Mohamed Emvazi (27), koji obećao "trijumfalni povratak" u Veliku Britaniju sa samozvanim vođom terorističke grupe.

Ovaj najnoviji video zapis navodno je nastao pre dva meseca u blizini grada Deir Ezora na jugoistoku Sirije pod kontrolom džihadista Islamske države i snimljen je mobilnim telefonom.

Britanski dnevnik je objavio samo deo od osam sekundi, bez zvuka, na kome se vidi Emvazijevo lice. To je prvi snimak ubice da koji se pojavio u Siriji od kada je identifikovan u februaru kao mladi Britanaca iz Londona.

Džihadista Džon je jedan od najtraženijih terorista za kojim su SAD raspisale nagrada od šest miliona dolara i koji je postao najozloglašeniji džihada na svetu, pošto je odsečena glava Amerikancu Džejmsu Foliju u sirijskoj pustinji pre godinu dana.

2024 © - Vesti online