Ponedeljak 24.08.2015.
00:30
Tanjug

Spojite lepo i korisno: Odmarajte se radeći u knjižari u Škotskoj

savidgereads.wordpress.com
Vigtaun je "grad knjige", a "The Book Shop" je najveća knjižara u Škotskoj

Tokom boravka u ovom gradu, poznatom kao "grad knjige" zbog sajma knjiga i velikog broja knižara, biće smešten iznad knjižare i radiće 40 sati nedeljno prodajući knjige.

Moći će, takođe, da usavrši veštinu prodaje knjiga kroz obuku koju će mu pružiti lokalno udruženja knjižara, a biće mu pružana i prilika da ostavi "vlastiti pečat" u knjižari u kojoj će raditi.

- Ova akcija ima za cilj da promoviše knjižare, podstakne obrazovanje i ugosti ljude iz svih krajeva sveta u škotskom gradu knjige - piše na sajtu AirBnB, prenosi Gardian.

- Nazvao bih je radnim odmorom - kazao je Ejdrijen Turpin, direktor sajma knjiga u Vigtaunu.

- To je poseban tip odmora za ljude koji ne misle da je vođenje knjižare posao. Mi im nudimo iskustvo, mogućnost da ostvare svoj san - naveo je on.

Turpin, ipak, upozorava potencijalne turiste-knjižare da rad u knjižari može biti težak, posebno u malom gradu kakav je Vigtaun.

- To nije odmor za svakog - istakao je on, dodajući da je ova inicijativa pokrenuta i da bi se skrenula pažnja na Vigtaun i privuklo što više turista.

Dosad je bilo 10 interesenata za ovu akciju. Poslednji je bio jedan bračni par 80-godišnjaka iz Amerike koji je oduvek želeo da poseduje knjižaru i kome je ovo bio svojevrsni "medeni mesec".

2024 © - Vesti online