Utorak 18.08.2015.
02:00
D. N. P. - Vesti

Rifat Fejzić ponovo reis

sandzacke.rs
Ponovo izabran

- Jednoglasna podrška koju sam dobio je i velika odgovornost i obaveza da Islamsku zajednicu vodim ka novim uspesima. Sve je bilo transparentno. I drugi ljudi su mogli da se kandiduju, međutim, svih 14 medžlisa je odlučilo da ja budem jedini kandidat. Nisam zbog toga srećan, ali volja vernika se morala poštovati. Moja obaveza je da očuvam islamsku veru onakvom kakva ona jeste. Islam je, pre svega, vera srednjeg puta - rekao je Fejzić koji će na čelu IZ Crne Gore ostati u narednih šest godina.

Izborom Rifata Fejzića za novog vrhovnog poglavara svih muslimana u Crnoj Gori neće prestati tenzije među vernicima, jer jedan broj muslimana u Rožajama, Bijelom Polju i Plavu podržava muftiju sandžačkog Muamera Zukorlića koji sebe smatra vrhovnim poglavarom i muslimana na severu Crne Gore, odnosno u celom Sandžaku.

Izbor za reisa Rifatu Fejziću su čestitali crnogorski premijer Milo Đukanović, Rafet Husović, potpredsednik Vlade Crne Gore zadužen za regionalni razvoj, i drugi najviši funkcioneri Crne Gore. Mediji bliski Zukorliću objavili su samo "da je Crna Gora izabrala sebi reisa".

2024 © - Vesti online