Subota 15.08.2015.
18:50
b92

"Za Balkance Putin je Bog"

Reuters
Putin je Bog!

Na ulicama Sarajeva, mladi nose sportske majice sa likom ruskog lidera, na kojima piše “Ja volim Vladimira“, jedan od njih, po imenu Darijo Marković rekao je za nemački list zašto voli Putina.

- Putin uvek dobije ono što želi... U izvesnoj meri, on je naš Bog - rekao je mladić, dodajući da je ruski predsednik jedina nada za Balkan.

Kako se navodi, nije stvar u majicama, u Srbiji postoje bilbordi koji hvale Rusiju kao velikog slovenskog brata i Putina kao “primera“.

U nedavno objavljenom istraživanju u Politici, piše “Sputnjik“, rezultati su pokazali da preko 61 odsto Srba želi da njihova Vlada ima bliske odnose sa Rusijom. Mnogi građani polažu nadu u to da je Rusija jedina zemlja koja može da im pomogne.

Prošle godine, kako se navodi, Moskva je pružila brzu pomoć Srbiji i Bosni i Hercegocini u poplavama.

- Desetine je poginulo, stotine njih je ostalo bez kuća i čekali su pomoć. Kada je Brisel diskutovao o tome kakve korake da preduzme, Rusija je ponudila pravu pomoć, šaljući helikoptere, opremu, lekare i spasioce - napisao je nemački list, citirajući jednog prolaznika u Beogradu.

- Rusija oseća duboku povezanost sa Zapadnim Balkanom u kojem žive Sloveni i pravoslavci - napisao je nemački list, a kako piše “Sputnjik“, Balkanci “očigledno vraćaju naklonost“.

U toku prošlogodišnje posete Beogradu, Putin je dočekan aplauzom i povicima, a predsednik Srbije Tomislav Nikolić je rekao da je Rusija “veliki saveznik“ Srbije, prenosi “Sputnjik“.

2019 © - Vesti online