Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Četvrtak 16.10.2014.
19:48
Vestionline A

Kako su hrvatski mediji videli dolazak Putina u Beograd?

Poseta ruskog predsednika Vladimira Putina Beogradu odjeknula je kao "bomba" u svetskim medijima. Tako se i u Hrvatskoj sa velikom pažnjom pratio svaki korak ruskog lidera. Hrvatski portal index.hr je iz minuta u minut pisao o aktivnostima pre, tokom i posle vojne parade. Provejava to da je za Srbe Vladimir Putin omiljeni strani državnik, ali i to da je uočljiv bojkot lidera zemalja saveznika iz Drugog svetskog rata. "Jutarnji list" piše o ratobornoj retorici Vladimira Putina.

Vladimir Putin i Tomislav Nikolić, predsednici Rusije i Srbije
 

"I uoči poseta ruskog predsednika državni vrh Srbije poručio je da ne namerava uvoditi sankcije Rusiji zbog ukrajinske krize. Putinova posata prate ogromne mere sigurnosti uz strogi nadzor službi bezbednosti Srbije u Ruske Federacije, piše "Indeks". Citira se izjava predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koji je rekao: "Koliko bi nas samo bilo da nije bilo ratova koje nismo mi započinjali".

"Pripreme za dolazak, u Srbiji vrlo popularnog, a ponegde i omiljenog stranog čelnika, Vladimira Putina traju već duže vreme, ali i rasprave u javnosti. Ipak se radi o vođi zemlje koja s Evropskom unijom kojoj Srbija teži razmenjuje sankcije", piše index.hr.

Putin, vojska i "Striži" oduševili Srbe

"Srpski premijer Dačić rekao je kako su pozvani predstavnici svih zemalja saveznica iz Drugog svetskog rata. Osim jakih mera sigurnosti koje prate događaj središte proslave je vojna parada. Protivnici napominju da se radi o dodvoravanju ruskom šefu države i što je važnije upozoravaju na potplaćenu i loše opremljenu vojsku koja mora da paradira za Putina".

Portal jutarnji.hr piše o vojnoj paradi u Srbiji, a naslov je: "Ratoborni Putin u Beogradu: Ako nam Ukrajina bude krala plin, smanjićemo isporuke gasa Evropi".

"Putin: Naši očevi vodili su borbu za pravu stvar, živela bratska Srbija", naslov je na portalu vecernji.hr.

"Brate Putine, ponosni smo što nosiš srpski orden", stoji naslov na portalu 24sata.hr gde je citirana izjava srpskog predsednika Tomislava Nikolića.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 16.10.2014. 20:42
A sta to pa nas zabole racku sta i kako hrvatski mediji vide dolazak Putina? Sta nam oni misle to znamo vec odavno, a vi iz redakcije ocigleno nemate pametnija posla nego da pisete o njima. Te sta misle Hrvati za ovo, te sta izjavljuju za ono i. t d. Okrenimo se sami sebi i bog ce da nas pogleda .
Četvrtak 16.10.2014. 20:53
Rezultati popisa žitelja Dubrovnika iz 1890. godine to potvrđuju: ukupno 11.777 žitelja, od tog broja 10.327 rimokatolika koji su se izjašnjavali kao Srbi, 546 pravoslavnih, 1 unijat, 225 evangelista i 79 Jevreja. Pri tome, njih 9.713 govorilo je srpskim jezikom, 716 italijanskim, 19 slovenskim, dva žitelja ruskim, 52 češkim, šest poljskim, 285 nemačkim i 384 mađarskim jezikom. Dakle, krajem 19. veka u Dubrovniku nije bilo nijednog Hrvata… . hrvati, izmisljen narod i izmisljen jezik
Četvrtak 16.10.2014. 20:39
GDE USTASE MOGU DA MISLE ? CIME BRATE ONI MISLE GUZICOM
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online