Subota 15.08.2015.
14:39
Tanjug

"Tahiri pretećim porukama ne doprinosi pomirenju Beograda i Prištine"

Reuters
Svojim izjavama ne pomaže ni Srbima, ni Albancima: Edita Tahiri

Reagujući na najavu Tahiri da će od Beograda tražiti da do septembra ukine probne tablice za građene Kosova, iz Kancelarije poručuju da bi trebalo da se usredsredi na pronalaženje rešenja za postojeće probleme, a ne na slanje praznih pretećih poruka.

- Slanje poruka tribalnog nacionalizma, umesto preko potrebnih poruka pomirenja, neće pomoći ni Albancima ni Srbima - ističu iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Uz napomenu da dijalog nije i ne treba da bude nastavak rata drugim sredstvima, iz te kacelarije poručuju da bi Tahiri, umesto slanja praznih pretećih poruka i pravljenja novih problema trebalo bi da se usredsredi na pronalaženje rešenja za postojeće probleme koji muče sve ljude na Kosovu i Metohiji.

Tahiri je najavila da će od Beograda zatražiti da do septembra ukine probne tablice za građane Kosova, jer će u suprotnom Kosovo uvesti identične za one koji u pokrajinu dolaze iz centralne Srbije.

Tahiri je za prištinski dnevnik "Zeri" rekla da probne tablice nisu deo postignutog sporazuma u Briselu koji se tiče polisa osiguranja, već su sadržane u Sporazumu o slobodi kretanja.

2024 © - Vesti online