Petak 14.08.2015.
20:22
Tanjug, b92

Snimak zarobljenog "ruskog vojnika": Putine, pomozi mi!

youtube.com
Pomozi, Putine!

Muškarac sa snimka je, kako se navodi, Vladimir Starkov (37), ruski vojnik, koji je u julu zarobljen na istoku Ukrajine prevozeći vojnu opremu. Kasnije je optužen za terorizam.

Video prikazuje Starkova kako, odeven u vojnu uniformu, sedi u sobi i moli ruskog predsednika Vladimira Putina da prepozna njegovu službu, pomogne u oslobađanju i obezbedi mu povratak u Rusiju.

"Dragi Vladimir Vladimirovič (Putin)... Ja nisam borac, ja sam činovnik u vojsci i 19 godina sam služio u ruskoj vojsci. A oni me sada ne priznaju. Oni kažu da nema nikog s tim imenom.”, navodi Starkov na snimku.

Šef ukrajinske državne bezbednosne agencije Vasil Hircak rekao je da je Starkov optužen za terorizam, ali muškarac sa snimka to negira.

"Nisam terorista. Nisam došao ovde da bih ubio bilo koga. Pre hapšenja nisam pružao nikakav otpor, jer sam znao da, zvanično, nismo neprijatelji", kaže muškarac na snimku, a prenosi "Biznis insajder".

Starkov je zaustavljen 26. jula na kontrolnoj tački blizu Donjecka i odmah je priznao da pripada Oružanim snagama Rusije. Optužbe za terorizam je negirao.

Ukrajina ovim videom pokušava da dokaže da je ruska vojska umešana u sukobe u istočnoj Ukrajini.

Rusija je ponovo porekla da se njeni vojnici bore u Ukrajini, iako priznaje da se ruski građani, uključujući aktivne vojnike, kao dobrovoljci bore na strani separatista, prenose ukrajinski mediji.

2024 © - Vesti online