Subota 08.08.2015.
15:01
Tanjug

Džihadisti odrubili glavu Hrvatu?

youtube.com/Paulette Patty
Islamisti izgubili strpljenje: Tomislav Salopek pred dželatima

Izvori povezani sa ekstremistima, naime, tvrde da su džihadisti ubili 30-godišnjeg Hrvata koji je radio za francusku tvrtku CGG Ardiseis. Navodno su se pojavile i slike obezglavljenog Salopeka, ali njihova autentičnost još nije potvrđena.

Prema ranijim informacijama, Islamska država je navodno razmatrala produženje roka od 48 sati, pošto je u petak istekao ultimatum za njegovo pogubljenje.

Ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, ranije danas je ponudio u ime Srbije pomoć Hrvatskoj u naporima da se Salopek oslobodi od islamista u Egiptu. Dačić je razgovorao sa hrvatskom koleginicom Vesnom Pusić u Kairu, gde je bio na otvaranju novog Sueckog kanala.

Vesnu Pusić i porodicu kidnapovanog Hrvata, Dačić je, kako je objavio Blic, sreo u hotelu u kome su svi odseli i ponudio im je svu pomoć u ime Srbije i kao predsedavajući OEBS u akciji koju vode za oslobađanje otetog Tomislava Salopeka.

- Zahvalili su mi se na ponudi, rekli su da imaju dobru saradnju sa egipatskim vlastima i njihovim bezbednosnim službama i da im dodatna pomoć nije potrebna - rekao je Dačić.

Islamisti su 30-godišnjeg Salopeka kidnapovali 22. jula u jednom od delova Kaira, a u sredu su objavili video-snimak u kom prete da će ga pogubiti u roku od 48 sati, ukoliko egipatske vlasti ne oslobode sve zatvorene muslimanke.

2024 © - Vesti online