Četvrtak 30.07.2015.
20:50
Sputnik

Da li je Putin najbolje što se desilo Rusiji u poslednjih 100 godina?

Reuters
Bezuslovna podrška naroda: Čak 89 odsto građana stoji uz predsednika Vladimira Putina

Bivši analitičar vojske SAD i vojni psiholog Skot Benet je rekao da je "Vladimir Putin najbolje što se dogodilo Rusiji u poslednjih sto godina“.

Uspesi i rezultati koje ruski predsednik postiže u međunarodnoj areni, i dosledna i principijelna politika koju Moskva vodi po pitanju niza međunarodnih problema samo jačaju autoritet ruskog lidera u očima ruske javnosti, kao i onog dela sveta koji direktno trpi američku hegemoniju, uvereni su politikolozi.

- Podrška koju uživa Vladimir Putin u Rusiji dostigla je nivo stratosfere - piše "Vašington post" komentarišući činjenicu da Putinovu politiku danas podržava čak 89 odsto Rusa.

Udaraju na Putina, ciljaju Rusiju

Eksperti smatraju da je podrška građana Rusije u direktnoj vezi sa žestokom kampanjom koju Zapad vodi protiv Putina.

Da Zapad udara na Putina a zapravo cilja na Rusiju, jasno je gotovo svakom građaninu Rusije, i to prirodno izaziva otpor i konsolidaciju biračkog tela.

Suprotno namerama Zapada, satanizacija Putina sa ciljem diskreditacije i pokušaji podrivanja ruskog sistema samo jačaju ruskog predsednika. Nacija je ujedinjena u podršci lideru Kremlja zbog pokazanog patriotizma. On je za njih neumorni borac za pravdu i istinu, koji štiti državne i nacionalne interese.

Američki list ističe da "rastuća popularnost Putina jasno pokazuje da njegovo biračko telo više nije ograničeno samo na siromašne, koji žive u udaljenim regionima, i slabo obrazovane Ruse, koji su do sad bili među njegovim stalnim glasačima - poverenje u ispravnost političkog kursa Rusije poraslo je skoro dva puta među obrazovanim stanovnicima velikih ruskih gradova“.

Putina sada kritikuje samo šaka opozicije, takozvani "nezavisni mediji“ i nevladine organizacije, čije mišljenje formiraju sponzori iz inostranstva, i razmaženi i besni bogataši, kojima je italijanska mocarela draža od ruskog tvoroga (vrsta sira).

Ne zna Zapad šta je "rodina"

Rusi su veliki narod i za njih je patriotizam svetinja.

- Zapad je zaslepljen žestokom antiruskom propagandom i ne razume odnos ruskog naroda prema svojoj domovini - piše francuski romanopisac Nikol Ševern. Reč "rodina“ se ne može prevesti, kaže Ševern. Naravno, i drugi narodi osećaju snažnu privrženost svojoj zemlji, ali za Ruse "rodina“ je snažni simbol "bezuslovne ljubavi“.

- Zapad, posebno antlantisti, ne mogu to da dokuče, ne mogu da razumeju, iznenađuju se, nerviraju se i padaju u bes - dodaje ona.

- Rusija nije podlegla istorijskim previranjima, ona zapanjujuće izvlači korist iz jedinstva svog naroda, jezika, običaja, religije: to je Nacija u pravom smislu te reči - zaključuje Ševern.

Američka agencija "Blumebrg“ podseća da su sankcije i vizna ograničenja glavno oružje EU u borbi protiv "ruske agresije“, ali istovremeno ističe da čak ni žestoke sankcije "nisu u stanju da Rusiju obore na kolena“.

Sociološka istraživanja, sprovedena u maju, pokazuju da oko dve trećine Rusa smatra poželjnim učešće Vladimira Putina na predsedničkim izborima 2018. godine i priželjkuje njegovu pobedu.

2024 © - Vesti online