Sreda 22.07.2015.
13:57
Tanjug

Snage Donjecka: Povukli svo oružje manjeg kalibra!

Reuters
Povučeno oružje kalibra ispod 100 mm u Donbasu (Foto: Arhiva)

- Jednostrano povlačenje oružja iz mirnih oblasti na liniji fronta, na razdaljinu od tri kilometara od linije razdvajanja, završeno je u DNR - rekao je portparol Ministarstva odbrane DNR, prenosi TAS pozivajući se na Donjecku novinsku agenciju.

Povlačenje oružja DNR je sprovedeno pod nadzorom predstavnika Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i predstavnika Združenog Centra za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre i predstavnika ministarstva odbrane, naveo je TAS.

Donjeck i Lugansk su 18. jula najavili početak povlačenja tenkova i oklopnih vozila, kalibra manjeg od 100 milimetara, na razdaljinu od najmanje tri kilometra od kontakt linije.

Dve samoproglašene republike su se odlučile na jednostrano povlačenje naoružanja, prema sporazumu iz Minska.

Pripadnici snaga DNR počeli su 19. jula da povlače oružje kalibra manjeg od 100 milimetara, a istog dana je sa povlačenjem počela i samoproglašena Narodna Republika Lugansk.

Kako je juče najavio portparol lokalnog ministarstva odbrane Eduard Basurin, milicije DNR će početi povlačenje tenkova i oklopnih vozila sa još tri mesta na liniji fronta.

Portparol ukrajinskih vojnih snaga Juzef Venskovič juče je saopštio da je Ukrajina povukla svoje oružje iz Donbasa do potrebne udaljenosti, prema sporazumu iz Minska, dodajući da odbrambene snage i dalje granatiraju ukrajinske položaje.

2024 © - Vesti online