Utorak 21.07.2015.
14:49
Tanjug

Islamska država koristi "kokoške samoubice"?

Tanjug/AP
Teroristi iz Islamske države, po tvrdnji stručnjaka, polako ostaju bez municije i zato koriste i životinje u svom bezumnom delovanju

Fotografije takozvanih "kokoški samoubica" masovno dele na Internetu korisnici koji su za i protiv IS, iako njihova autentičnost ne može da bude potvrđena, navodi britanski list.

Pripadnici ekstremističke grupe koji deluju u i oko iračkog grada Faludže, navodno vezuju eksplozivne pojaseve na kokoške, koje zatim usmere da odlutaju u pravcu neprijateljskih kampova.

Pošto se one nađu u okviru dometa za napad, bez izazivanja sumnje, ekstremisti IS, uz pomoć daljinskih upravljača, aktiviraju eksplozivne naprave, ubijajući sve koji su se zatekli u blizini.

Upotreba ovakvih eksplozivnih naprava pokazuje da IS, polako ostaje bez municije, nakon godina borbi u Siriji i Iraku, navodi Dejli star, pozivajući se na neimenovanog stručnjaka.

- IS će iskoristiti sva moguća sredstva da izazove smrt i razaranje. Korišćenje životinja ima malu vojnu vrednost - to je samo još jedan primer kako njihovi izopačeni umovi smišljalju bizarne načine da ubijaju ljude - rekao je neimenovani Britanac koji se bori na strani kurdskih vojnika u regionu za taj list.

Bizarna tvrdnja da IS koristi "kokoške samoubice" dolazi nekoliko dana posle izveštaja da je ta grupa vezala improvizovanu eksplozivnu napravu za jednu kozu, koja je poslata u kurdsku bazu u sirijskom gradu Kobane.

2024 © - Vesti online