Petak 17.07.2015.
10:02
Tanjug

Među napadačima na Vučića i jedna baba

MUP RS je pozvao građane da zbog potvrde identiteta, ukoliko imaju neka saznanja o tim osobama, to prijave najbližoj policijskoj stanici. MUP je od Specijalnog tužilaštva dobio nalog za sprovođenje istrage protiv NN lica za krivična dela koja su počinjena tokom komemorativnog skupa u Potočarima kada je napadnut srpski premijer.

Specijalno tužilaštvo traži rasvetljavanje dela teškog ubistva u pokušaju, podstrekivanje na teško ubistvo, ugrožavanje bezbednosti, ometanje službenih lica u vršenju dužnosti, napad na ovlašćena službena lica i izazivanje verske i rasne netrpeljivosti. MUP RS, kako se navodi, intezivno radi na identifikovanju osumnjičenih osoba.

- Tu imamo 20-ak lica, neke identifikacije imamo, neke nemamo, ali imamo lik pa ćemo nastaviti da razmenjujemo podatke sa agencijama u BiH i kolegama iz Srbije. Svaki kvalitetan snimak dobro će doći da identifikujemo one koji su učestvovali u pokušaju ubistva, a i onih koji su to podstrekavali - rekao je ranije direktor policije RS Gojko Vasić.

On je kazao da se na video zapisu vidi ko šta radi i sada se čini sve da se sudu dostave kvalitetni dokazi o tome šta je bila čija uloga.

2024 © - Vesti online