Utorak 14.07.2015.
13:58
J. L. Petković - Vesti

Novi napad u Goraždevcu, situacija alarmanta

Srbi u Goraždevcu su u strahu jer je ovo četvrti napad za nedelju dana dogodio u njihovom mestu. Prošle nedelje je pucano na automobil sa beogradskim tablicama, potom je bačen bačen molotovljev koktel na spomenik ubijenoj deci u Bistrici, a u centru sela osvanula je poruka na albanskom jeziku - osveta! 

- Poslednjim incidentom se među meštane Goraždevca uselio dodatni nemir jer se ne osećaju bezbedno. Imajući u vidu činjenicu da je pucano na policajca koji je bio na dužnosti i u uniformi, meštani se sa pravom pitaju koliko su ekstremisti spremni da idu zarad ostvarenja svojih ciljeva. Posle svega što se dogodilo u u Goraždevcu i Peći, i u tako kratkom roku, jasno je da je reč o organizovanoj grupi i da je cilj destabilizacije na terenu, zatrašivanje srpskog naroda, ističe za "Vesti" kosovski ministar za povratak i zajednice Dalibor Jevtić. 

On je pohvalio rad policije koja je obavljala profesionalno svoju dužnost. 

- Još jednom, po ko zna koji put, pozivam organe da učine napor kako bi se počinioci i ovoga i prethodnih nedela priveli pred lice pravde jer bi to doprinelo smirivanju celokupne bezbednosne situacije koja je sa ovim incidentima ozbiljno narušena. Situacija je alarmantna i poslednji napadi su očigledno deo planiranih aktivnosti određene grupe, sa ciljem da se bezbednosna situacija destabilizuje, ističe on. 

Apele nema ko da čuje 

Ministarstvo za zajednice i povratak oglašavalo se posle svakog incidenta, međutim, ali se čini da adekvatne reakcije nema. Kada je nedavno dva puta za 48 sati nepoznati vandali su provalili i oskrnavili crkvu Svete Petke u Drsniku, kosovska policija je osumnjičila Srbina, crkvenjaka, nakon čega je reagovala i Eparhija raško-prizrenska. 



 

2024 © - Vesti online