Utorak 14.07.2015.
11:14
Danas

"Kukavice iz mase da se junače u Knez Mihailovoj"

Reuters
Veliki je propust da je Filip Vujanović imao bolje obezbeđenje od Aleksandra Vučića

Osim toga, on je istakao da ne veruje da je napad na premijera Vučića bio organizovan i upitao zbog čega se genocid negira ako postoji nekoliko presuda međunarodnih sudova.

Kako navodi, najveći "krivac" je državna Agencija za istrage i zaštitu (SIPA), koja je u Potočare trebalo da pošalje specijalce, a nije.

- I najveće kukavice se ohrabre kada u masi napadaju, zato pozivam te kukavice koje su nasrnule fizički na premijera Srbije u Potočarima da idu u Beograd, u Knez Mihailovu ulicu, pa neka se tamo junače, a ne na komemoraciji žrtvama genocida - kategoričan je u izjavi za Danas Amir Zukić, generalni sekretar vladajuće Stranke demokratske akcije u Bosni i Hercegovini.

On napominje da je napad na premijera Srbije - napad na tradicionalno gostoprimstvo i ugled BiH, pozivajući Aleksandra Vučića da što pre poseti Sarajevo, odnosno da vlasti u Sarajevu što pre dođu u zvaničnu posetu Beogradu.

- Ovaj incident je veliki propust obezbeđenja u Srebrenici, velika sramota. Ja sam lično video da je bilo više ljudi i veće obezbeđenje oko, recimo, Filipa Vujanovića, predsednika Crne Gore, ili turskog premijera Ahmeda Davutoglua, nego oko premijera Srbije - ističe sagovornik Danasa.

2024 © - Vesti online