Petak 10.07.2015.
08:31
Vestionline

Nole gazi do novog finala

Reuters
Brani krunu na londonskoj travi: Novak Đoković

Najbolji teniser planete je apsolutni favotit za novo finale. Kvota na kladionicama za trijumf Noleta se kreće od samo 1,04 do 1,07, dok pobeda Gaskea se vrednuje sa koeficijentom od čak 10,00.

I tradicija je na strani našeg asa. U prethodnih 13 mečeva, Đoković je pobedio na 12, a jedini poraz doživeo je 2007. godine na Masters kupu u Parizu, kada je bilo 6:4, 6:2. Poslednji put ova dvojica tenisera sastala su se na ovogodišnjem Rolan Garosu, kada je Srbin lako dobio Francuza 6:1, 6:2, 6:3. 

I pored svih parametara koji su na strani najboljeg tenisera današnjice, Novak je oprezan pred duel polufinala u petak. 

- Gaske je jedan od najtalentovanijihi igrača na turu, dugo ga poznajem. Ima varijacija u igri, iako deluje da njegova igra nije prilagodljiva za travu, on je na travi pravio najbolje Grend slem rezultate. Verujem da neće biti previše obuzet važnošću meča. Napredovao je fizički - rekao je Novak o svom protivniku u polufinalu Vimbldona.

Rišar Gaske je svestan da je Đoković favorit, ali izlazi na megdan bez bele zastave, sa željom da odigra najbolji meč na Vimbldonu.

Biće težak meč protiv Novaka, ali srećan sam kako sam igrao dosad. Probaću da pružim maksimum protiv najboljeg na svetu - rekao je Gaske.

U drugom polufinalnom meču očekuje se velika borba Endija Mareja i Rodžera Federera.

2024 © - Vesti online