Četvrtak 02.07.2015.
15:03
Tanjug

Srbija da sledi primer Srpske: "Tražiti ruski veto na rezoluciju o Srebrenici"

Tanjug
Srbija da traži od Rusije da uloži veto na rezoluciju: Nemanja Šarović

- Srbija ne sme da se drži po strani i Vlada Srbije ne sme sedeti na dve stolice. Naša pozicija mora biti jasna, koliko god da se menja i da li će to biti treća, četvrta, peta ili sedma verzija rezolucije koju je podnela Velika Britanija, potpuno je jasno da se osnovni cilj i osnovni elementi rezolucije neće izbaciti - rekao je Šarović.

On je na konferenciji u prostorijama SRS rekao da veto na rezoluciju jeste i može biti jedini odgovor i da, kao što su Vlada Republike Srpske i njen predsednik Milorad Dodik zvanično zatražili od Rusije da uloži veto, to isto može i mora da učini i Srbija.

Šarović je ponovio da premijer Aleksandar Vučić ni po koju cenu ne sme otići u Srebrenicu ocenivši da je ona "prevara osmišljena od strane zapadnih obaveštajnih službi".

On je, upitan da li je SRS kontaktirala stranke i počela pregovore o ujedinjenju desnice, odgovorio odrično, ističući da su radikali pozvali sve srpske patriote da se okupe pod okriljem te stranke koja, kako je ocenio, već 25 godina dosledno istrajava na svojim programskim načelima i na borbi za srpstvo.

Šarović je naglasio da SRS ne vodi nikakve pregovore već se pre svega bavi sobom.

Odgovarajući na pitanje da li SRS planira da pozove DSS ili Dveri, Šarović je rekao "ne, ne planiramo, nemamo razloga".

- To bi bilo kao da nekoga iz SNS-a pitate da li planira da pozove Bojana Pajtića, (Borka) Stefanovića, (Zorana) Živkovića i njima slične na razgovore o ujedinjenju - rekao je Šarović.

2024 © - Vesti online