Utorak 23.06.2015.
13:43
Tanjug

Studenti: Nikoliću, Vučiću ne idite u Srebrenicu! Tako priznajete navodni genocid

Fonet/A. L.
Apeluju na predsednika i premijera: Odlaskom ćete poniziti srpske žrtve iz Srebrenice i daćete opravdanje britanskoj rezoluciji (Foto: Arhiva, teško ih je negde uslikati zajedno)

U otvorenom pismu, koje su inicirala tri beogradska fakulteta - Fakultet političkih nauka, Bogoslovski i Pravni, navodi se da bi njihov odlazak u Potočare imao dalekosežne posledice po srpski narod.

Studenti veruju da bi na taj način bio "implicitno priznat navodni genocid, svrstane srpske žrtave Srebenice na niži rang vrednosti i dato opravdanje britanskoj rezoluciji u Savetu bezbednosti i proglašavnje srpskog naroda genocidnim".

Uvereni su i da bi odlazak premijera i predsednika Srbije u Potočare bilo i "učestvovanje u direktnom udaru na RS sa krajnjim ciljem da se ukine kao tvorevina nastala na navodnom genocidu".

Studenti, potpisnici otvorenog pisma, naglašavaju da je neljudski negirati zločin, ali i da "niko pošten i istinoljubiv ne može da prihvati i kaže da je to bio genocid".

Poručuju i da se  Nikolić i Vucić u istorijskom trenutku u kojem svojim postupcima mogu da spreče da buduća pokolenja širom sveta o srpskom narodu uče kao o genocidnom, a da se njegove, takođe velike žrtve u tom ratu zaborave.

Podršci studentima pridružio se i Beogradski forum za svet ravnoparavnih.

2024 © - Vesti online