Ponedeljak 22.06.2015.
09:39
Tanjug

Može li Grčka da izbegne bankrot: Cipras poslao novi predlog rešenja krize

Reuters
Grčki premijer pokušava da spasi zemlju od bankrota: Aleksis Cipras

“Novi predlog Grčke primili su Junker, Lagard i ECB", napisao je Selmajr i naveo da je to dobra osnova za napredak na današnjem (22. jun) samitu u Briselu, preneo je AFP.

On je dodao da je uručen predlog, pošto su zvaničnici Unije radili do kasno u noć da bi "iznedrili sporazum" uoči današnjeg samita lidera evrozone u Briselu u nada da će zadržati Grčku u valutnom bloku.

Selmajr međutim nije naveo više detalje o ponudi grčkog premijera Aleksisa Ciprasa međunarodnim kreditorima posle višemesečnih pregovora i potvrdio da je Ciprasov predlog primio Junker, guverner Evropske centralne banke Mario Dragi i direktorka Međunarodnog monetraog fonda Kristin Lagard, prenela je agencija Rojters.

Grčki premijer Aleksis Cipras razgovarao je u nedelju sa liderima Nemačke, Francuske i Evropske komisije u pokušaju da načini napredak u pregovorima oko rešenja grčke dužničke krize, uoči današnjeg samita zvaničnika evrozone.

Nakon meseci pregovora sa međunarodnim kreditorima, Ciprasova levičarska vlada je signalizirala da je spremna da načini koncesije kako bi "otključala" sredstva za pomoć Grčkoj od 7,2 milijardi evra.

2024 © - Vesti online