Subota 20.06.2015.
17:13
Tanjug

Karadžić: Ponosan sam, svetska titula dokaz kvaliteta i rada

Tanjug
Ponosan: Tomislav Karadžić

- Ništa lepše našem narodu "zlatni momci" i stručni štab nisu mogli da podare od osvajanja prvog mesta. Pobeđen je veliki rival, a Brazil verovatno ima registrovanih igrača koliko Srbija stanovnika. Ipak, imamo sjajnu generaciju, programiran i kvaliteta rad stručnog štaba. Kao svaki gradanin Srbije ponosan sam - rekao je Karadžić.

On je istakao da osvajanje prvog mesta na Svetskom prvenstvu nije slučajnost, već plod napornog rada.

- Želim svima da čestitam veliki rezultat koji nije slučajan, već ogroman, mukotrpan rad, ali i ulaganja godinama. Izgradnja sportskog centra koji je verovatno i osnova za rezultate mlađih selekcija. Naša investicija nije bila neopravdana, a u dvema selekcijama imamo ogroman potencijal. Vrlo brzo će i A tim beležiti rezultate na ponos nacije, siguran sam da ti dani dolaze - naveo je prvi čovek FSS.

Selektor najjačeg tima Srbije Radovan Ćurčić dodao je da su "orlići" napravili veliki podvig.

- Teško je naći reči kako da objasnimo i iskažemo zadovoljstvo. Svaka država na svetu sanja da bude šampion sveta u fudbalu. Kada jedna mala država sa mnogo problema postane šampion sveta, ovo je veliki povratak, ili smo bar krenuli stazama koje žele i mnogo jace zemlje. Ova ekipa pokazala je da je mentalno jaka, štab sa Veljkom Paunovicem na celu je dobro radio - rekao je Ćurčić.

Ćuričić je izjavio da ne pamti kada je neka ekipa uspela da posle četiri produžetka u nizu izađe kao pobednik, što su uradili omladinci Srbije protiv Mađarske, SAD, Malija i Brazila.

- Za mene je najjači utisak da su najbitniju i najtežu utakmicu odigrali bez konkurencije, najbolje. Nadam se da ce i mlada selekcija biti posebno motivisana uspehom omladinaca. Neće im biti lako, al i ta generacija ima karakter - zaključio je Ćurčić.

2024 © - Vesti online