Petak 12.06.2015.
12:19
Srna

"Hilari je ista kao Obama, samo militantnija"

Reuters
Obama ga nije razočarao, jer nije ništa od njega ni očekivao: Noam Čomski

Čomski je u intervjuu za vebsajt "VND" rekao da nije razočaran učinkom Obame iz prostog razloga "jer nije ništa očekivao".

- Ja nisam od onih razočaranih. Ja sam o njemu pisao i 2008. godine i to samo na osnovu njegovog vebsajta na kojem se predstavio i meni se i tada činio kao oportunista - rekao je Čomski, koji radi na Institutu za tehnologiju u Masačusetsu.

Na pitanje da li bi Hilari Klinton bila bolja na tom mestu, on je rekao da bi bila ista, "samo militantnija", objavljeno je na sajtu medijske organizacije "Politiko".

Čomski, otac moderne lingvistike, kako ga mnogi zovu, rekao je da ga uopšte ne zanima to što je Osama bin Laden u svom skrovištu imao dve njegove knjige.

- Zašto bi mene zanimalo šta je čitao Osama bin Laden? - upitao je Čomski, ističući da je ubijeni vođa Al kaide imao mnogo dokumenata i knjiga, uključujući dokumente Centralne obaveštajne agencije (CIA).

Čomski je poznat i po kritikama američkog zdravstvenog sistema i zalaže se za nacionalizovani sistem koji bi plaćala država.

Oštro je kritikovao Obamino korišćenje bespilotnih letelica protiv terorističkih meta na Bliskom istoku, rekavši da je američki predsednik time "suštinski ukinuo princip koji je uspostavljen u 'Magna karti' pre 800 godina".

Čomski je u martu rekao za brazilsku televiziju da napadi bespilotnim letelicama "predstavljaju najširu globalnu terorističku kampanju koju je svet ikad vidio".

2024 © - Vesti online