Utorak 09.06.2015.
13:19
blic.rs

Zločinca Ljuštakua pustili na slobodu da gleda utakmicu

botapress.info
Sudija Euleksa ima razumevanja za Samija Ljuštakua

Euleks je pustio Ljuštakua da navodno ide na lekarski pregled, piše Koha Ditore, ali ga je auto zatvora u Dubravi u prošlu sredu odvezao na stadion "Bajram Ali" kako bi pratio drugi polufnalni meč između Feronikla iz Glogovca i Drenice iz Srbice. Iz zatvorske službe su naglasili da je Ljuštaku pušten sa dozvolom sudije Euleksa radi lekarske provere, poričući da je Ljuštaku otišao na stadion.

Koha Ditore se poziva na više izvora koji su potvrdili da je Ljuštaku gledao fudbalsku utakmicu sa tribina, a da se sastao i sa članom DPK Ganimete Musliu.

Pre malo više od godinu dana, na samom početku suđenja Dreničkoj grupi, Sami Ljuštaku, Sahit Jašariji i Ismet Hadža "nestali" su tokom medicinskog pregleda u prištinskom kliničkom centru na nekoliko dana, ne pojaviviši se ni na prvi dan suđenja, posle čega je sudija Euleksa izdao nalog za njihovo hapšenje, a slučaj razdvojio od ostalih, da bi se u sudnici pojavili već sledećeg dana. 

Sudija Euleksa nastavio je suđenje, utvrdivši da su svi prisutni, kao da se ništa nije dogodilo, a pitanje njihovog nestanka se otvorilo tek pred kraj drugog dana suđenja, i to od strane branioca Inga Riša. Ostaće zabeležena konstatacija sudije Daniela Sielickog da ukoliko ga kosovske vlasti ne budu obavestile da Ljuštaku nije begunac, on neće ni razmatrati pitanje njegovog nestanka.

- Juče je objavljeno da Vaš klijent nije pobegao. Ukoliko me kosovske vlasti obaveste da nije bilo bežanja, nemamo o čemu da razgovaramo. Sa druge strane, ukoliko bi Vaš klijent bio označen kao begunac, onda biste naravno imali prava da odgovorite - rekao je ovaj sudija Euleksa.

2024 © - Vesti online