Nedelja 07.06.2015.
10:21
Vestionline

Obradović: Novak će preteći Federera

Tanjug/AP
Napred Nole: Bogdan Obradović

- Novak je napravio univerzalnu igru, u smislu da se može da pobeđuje na svim podlogama. To je ono na čemu je radio teških pet, šest godina. Morao je da prilagodi tehniku tome i pored svega toga da se ne igra sa rezultatima. Dugo je bio treći na svetu, a sada je došlo vreme za pobede - rekao je Obradović za "Mocartsport".

Mnogi teniski stručnjaci saglasni su u tome da je Srbin gotovo nepobediv...

- Da biste pobedili Novaka morate da pružite 300 odsto mogućnosti, jer on uvek igra maksimalno. Svaki igrač ima abnormalan pritisak i moranje da pruži svoj neviđeno dobar nivo igre da bi ga ugrozio. To smo videli protiv Nadala. Kad god je Rafa dizao nivo igre, Nole bi bio za malo iznad njega. I kad je ceo stadion bio na Rafinoj strani, Novak se snalazi kao riba u vodi. To je osobina velikih šampiona - naveo je on.

Usledila je analiza Vavrinke.

- Stanislas je apsolutno opasan teniser. Međutim, on ima jednu lošu tendenciju za koju i sam zna. Bez obzira koji je deo turnira u pitanju, na pojedinim mečevima dešava mu se da se potpuno "istopi" i vi onda gledate i ne prepoznajete čoveka. To su glavni problemi koji čekaju Vavrinku. Inače, kada pogledate njegovu igru, i forhend i bekhend su apsolutno izjednačeni udarci, neverovatno kvalitetni. Sjajno servira. Čvrst je, jak, konstantan.

Obradović se osvrnuo na Đokovićeve šanse za titulu na ovogodišnjem Rolan Garosu.

- Još prošle godine Novak je imao sve na stolu, ali desio se onaj poen koga se svi sećamo. Mislim da se takva negativna čuda za Novaka neće dva puta ponoviti. Njega očekuje bar još jedno četiri, pet godina vrhunske igre, dakle na ovom nivou. Mislim da može da pretekne Federera po broju nedelja na prvom mestu rang liste. Već sada ima ogromne brojke i velike uspehe iza sebe - zaključio je Obradović.

2024 © - Vesti online