Petak 05.06.2015.
10:40
Tanjug

"Govorimo ono što mislimo i činimo ono što i govorimo"

Tanjug
Premijer Vučić ispred Bele kuće

Vučić je na predavanju na Džon Hopkins univerzitetu u Vašingtonu izneo stav da je Srbija veoma pouzdan partner Zapada.

- Ono što smo rekli i obećali, to smo i ispunili. Neću da govorim nešto što neću ispuniti, nisam rekao da ćemo priznati nezavisnost Kosova, ali sam obećao da ćemo rešiti slučaj Bitići i videćete da li ispunjavamo obećanja. Mislim da je zato Srbija pouzdan partner danas - rekao je premijer i dodao: - Govorimo ono što mislimo i činimo ono što i govorimo.

Prema njegovim rečima, to je razlika između Srbije danas i Srbije u prošlosti.

On je rekao i da je uprkos teškoćama do sada dosta postignuto u dijalogu Beograd i Prištine.

- Mislim da smo dosta postigli u dijalogu bez obzira na strašne poplave koje smo imali prošle godine i na izbornu kampanju u Prištini - rekao je Vučić.

On je naveo da je postignut sporazum o pravosuđu kao plan implementacije tog sporazuma, rešena pitanja civilne zaštite, opštinskih budžeta, a u toku je proces otvaranja dva prelaza na administrativnoj liniji u skladu sa sporazumom o integrisanom upravljanju prelazima.

- Takođe smo uticali na kosovske Srbe da se vrate ponovo u kosovske institucije. Nismo daleko ni od postizanja dogovora o osiguranju, a nadam se da ćemo moći da napravimo veliki napredak po pitanju ZSO - rekao je premijer Vučić.

2024 © - Vesti online