Utorak 26.05.2015.
09:11
D. Lj. J. - Vesti

Teroristi gađali i zgradu Vlade?

Tanjug
Na meti: Zgrada Vlade u Skoplju

Nakon obračuna zaplenjena je velika količina oružja: pet snajperskih pušaka, automatske puške s optičkim nišanom, puškomitraljezi, pištolji, ručni raketni bacači, zolje, bombe...

Granate, bombe, municija i druga eksplozivna sredstva su zbog rizika prilikom transporta uništena na samom mestu obračuna u Divljem naselju, a među uništenim granatama bilo je i onih tipa "Kastor i Arpus". Istraga još ne otkriva da li je reč o istom tipu granata kojima je u tri navrata bila gađana zgrada makedonske Vlade u Skoplju, a balistički izveštaji treba da pokažu da li je oružje bilo korišćeno i u drugim terorističkim napadima u Makedoniji i regionu.

U prvoj polovini aprila, zgrada makedonske vlade u Skoplju je po treći put bila meta napada. Projektil je pao u travnjak, desetak metara od zgrade. U eksploziji nije bilo žrtava, niti je pričinjena materijalna šteta, za razliku od prethodnog puta kada su 28. oktobra prošle godine dva projektila završila u samoj zgradi, pri čemu je bila oštećena fasada.

Još se ne zna iz kakvog oružja je pucano prema zgradi vlade, da li iz raketnog bacača ili tromblona, ali postoje indicije da je pucano iz oružja koje koristi municiju većeg kalibra. Napad u aprilu je bio treći put da je projektilima gađana zgrada makedonske vlade, a do sada ni u jednom slučaju počinioci nisu otkriveni.

2024 © - Vesti online