Ponedeljak 25.05.2015.
18:12
Tanjug

Osveta: Nazvao Ruse "ratnim huškačima", oni mu zabranili ulazak u zemlju

Reuters
Eto, pa sad nas zovite ratnim huškačima: Angela Merkel i Vladimir Putin

Velman je, naime, sleteo na međunardoni aerodrom Moskva-Šeremetjevo i tamo mu je saopšteno da on do 2019. godine ima zabranu ulaska u Rusiju i zatraženo od njega da sledećim avionom leti nazad za Nemačku.

- Morao sam noć da provedem u tranzitnom delu aerodroma. U zoru su me uniformisani ljudi odveli do aviona - rekao je Velman za nemački magazin "Fokus".

Prema njegovim navodima, on je dobio "visoko rangiranu pozivnicu" za dolazak u Rusiju i imao je dogovor da u Moskvi vodi razgovore "u kojima se radilo o budućnosti Ukrajine....".

Velman, koji je predsedavajući nemačko-ukrajinske poslaničke grupe, početkom godine Rusiju je nazvao "ratnim huškačem" zbog podrške profederalnim snagama u Ukrajini.

Nemačka Vlada uputila je protest ruskom ambasadoru u Berlinu, a nemački ambasador u Moskvi Rudiger Frier fon Friš uputio je demarš ruskom Ministarstvu spoljnih poslova.

- Prema mišljenju nemačke Vlade, neprihvatljivo je i nepojmljivo odbijanje Rusije da dozvoli ulazak Velmanu. Nemačka očekuje da će zabrana biti ukinuta - ističe se u saopštenju njemačkog Ministarstva spoljnih poslova.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova i zvaničnici iz Imigracione službe nisu bili dostupni za bilo kakav komentar.

2024 © - Vesti online