Ponedeljak 11.05.2015.
01:30
mondo.rs

Nemate vremena za vežbanje? Za ovo sigurno imate!

reginanuzzo.com
Idite sa majkom ili drugaricom u šetnju umesto da sedite u kafiću - ne košta ništa, korisno je i svakako ćete se ispričati

Stručnjaci preporučuju da spojite društveni život i fizičku aktivnost. Dakle, umesto da se sa prijateljicom nađete na kafi, prošetajte. Mnogi naprave u proseku između 3.000 i 4.000 koraka dnevno, ali uz malo truda, taj broj može da bude znatno veći. Dakle, prijateljicu pod ruku i pravac u šetnju.

Takođe, pokušajte da što ređe koristite lift, idite pešice na posao (ili barem deo puta, ako vam je posao daleko)…

Dr Sali Norton, ekspert za mršavljenje kaže da višesatno sedenje povećava rizik od glavobolja, vrtoglavice, kao i bola u donjem delu leđa. Ukoliko vaš posao podrazumeva nekoliko sati sedenja u kancelariji, dr Norton savetuje da na svakih 20, 30 minuta promenite položaj – ustanite makar na pola minuta da protegnete noge. Ove kratke pause od sedenja regulišu nivo šećera u krvi, a stajanje ili hodanje povećaće protok krvi u nogama i ubrzati metabolizam.

Stručnjaci savetuju da na poslu češće odete do slavine kako biste popili malo vode – osim što ćete napraviti barem nekoliko koraka, to je dobro i za hidrataciju.

Kada god imate priliku za to, umesto da pošaljete e-mail kolegama, prošetajte do njih i pitajte šta vam treba. Kada razgovarate na telefon, izađite u hodnik (ili gde već možete) i šetajte dok razgovor traje.

Ukoliko je to moguće, pauzu na poslu iskoristite da malo izađete napolje, prošetate i udahnete svež vazduh.

2024 © - Vesti online