Petak 01.05.2015.
13:24
B92

"Ukrajina nije neprijatelj Rusiji, nikada nećemo ratovati sa njom"

Reuters
Kijev je dovoljno pametan da ne provocira Rusiju: Anatolij Antonov

- Nećemo ući u rat sa Ukrajinom ni pod kakvim uslovima. Ukrajina nam nije neprijatelj, a ja ne mogu da dozvolim bilo kakvu spekulaciju na tu temu. Mislim da Kijev ima dovoljno svesti i da nas neće provocirati - naveo je Antonov.

Prvi saradnik ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua rekao je da ruske vlasti očekuju da Nemačka i Francuska iskoriste svoj uticaj na režim u Kijevu i da spreče eskalaciju sukoba u jugoistočnoj Ukrajini.

Na pitanje zašto Ukrajina nije učestvovala na Međunarodnoj bezbednosnoj konferenciji u Moskvi, on je rekao da se to dogodilo zato što su ruski zvaničnici mislili da su ukrajinske kolege usmerile pažnju na mirno rešavanje konflikta.

- Nismo želeli da bilo koga uslovimo, a nadam se da će konflikt biti rešen mirnim sredstvima i da će ukrajinski eksperti u narednom periodu biti u mogućnosti da učestvuju na konferencijama u Moskvi i da će podeliti svoja iskustva - istakao je Antonov.

On je ponovio reči predsednika Rusije Vladimira Putina da nema ruskih vojnika u Ukrajini i naveo da nema ništa više da doda na tu temu.

2024 © - Vesti online