Utorak 28.04.2015.
16:06
Srna, Tanjug

Putin: Bili smo na korak od jugoslovenskog scenarija

Reuters
Rusija uspela da sačuva celovitost: Vladimir Putin

- To nije bio lokalni konflikt kao svaki drugi. Radi se o tome da je taj lokalni konflikt mogao realno da dovede do razvoja situacije u Rusiji u jugoslovenskom pravcu. Uopšte, bilo je blizu - rekao je Putin.

- Očuvali smo jedinstvo i teritorijalni integritet. Moramo biti zahvalni običnim ljudima, našoj vojsci koja je u veoma komplikovanim situacijama preduzimala neophodne mere na Severnom Kavkazu - naglasio je Putin u Sankt Peterburgu.

On je naglasio da ti ljudi zaslužuju veći publicitet.

- Štitili su zemlju sopstvenim telima. To nije bio samo lokalni sukob. Taj lokalni sukob mogao je izazvati situaciju u Rusiji sličnu dešavanjima u bivšoj SFRJ - kaže Putin.

Ruski predsednik smatra da je Rusija bila veoma blizu jugoslovenskog scenarija i da je u tom uslovima, kada traje borba protiv međunarodnog terorizma veoma teško postići pozitivne rezultate, ali da je ruska vojska u tome uspela.

Putin je rekao da je terorizam na Severnom Kavkazu 1999. godine doveo Rusiju na ivicu raspada i da su mnogi svetski lideri predviđali da će Rusija prestati da postoji u tadašnjem obliku.

2024 © - Vesti online