Ponedeljak 27.04.2015.
20:14
alo.rs

Pokvario se avion sa ministrom Lončarom na 11.000 metara!

Tanjug
Samo rečeno da se let prekida i da avion mora da se vrati

Ministar zdravlja krenuo je sa svojom delegacijom za Kopenhagen 22. aprila letom u 18.10. Nakon što su se udobno smestili u "erbas 319" i poleteli sa Aerodroma "Nikola Tesla" ka prestonici Danske u kabini pilota izbila je uzbuna. Nakon 35 minuta leta, nedaleko od granice Mađarske i Slovačke, piloti su bili primorani da avion preusmere naz ka Beogradu!

- Svi su bili zbunjeni kada je sa razglasa saopšteno da se let prekida i da se vraćamo nazad. Posle svega što se dešavalo poslednjih dana nikome nije bilo svejedno iako nas je osoblje uveravalo da je sve pod kontrolom i da nema razloga za paniku. Rekli su nam da se radi o manjim tehničkim problemima, ali nije svejedno kada ti to saopšte na visini od 11.000 metara, na kojoj smo bili u tom trenutku. Ništa manje zbunjen od ostalih nije bio ni ministar zdravlja. Nakon što je jedna od stjuardesa prišla njemu i njegovoj sviti, ostao je smiren u svom sedištu i nastavio putovanje kao da se ništa nije dogodilo - ispričao je za Alo jedan od putnika koji se zadesio u avionu.

Sagovornik kaže da je svima laknulo kada su se nešto pre 20 časova prizemljili na beogradski aerodrom.

- Putnicima su ponudili da put za Kopenhagen nastave drugim letom. Ministar je, međutim, kako sam čuo, odustao i odmah po sletanju napustio aerodrom - dodaje ovaj putnik.

Prema podacima dostupnim na internetu, avion kojim je ministar leteo je “erbas 319“ star 10 godina, a koji se u floti “Er Srbija” nalazi od prošle godine.

Ne zna se razlog zbog kojeg je avion morao da se vrati sa pola puta.

Kako se saznaje u Ministarstvu zdravlja, ministar Lončar je sa petočlanom delegacijom krenuo u Kopenhagen na samit Svetske zdravstvene organizacije koji se tamo održava.

2024 © - Vesti online