Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 22.04.2015.
08:54
Danas A

"Zorana je kriva za kvar na avionu! Ugrozila je predsednikov život"

Za kvar na vladinom avionu "falkon", kojim je predsednik Srbije Tomislav Nikolić krenuo u posetu papi Franji, savetnik predsednika Republike Oliver Antić optužuje isključivo potpredsednicu Vlade Srbije Zoranu Mihajlović zbog njenih nadležnosti kao ministarke za građevinu, saobraćaj i infrastrukturu.

Tanjug
Zabrinuti savetnik Oliver Antić: Predsednikov život je bio ugrožen, jer nadležno ministarstvo, koje vodi Zorana Mihajlović, nije radilo svoj posao

Oliver Antić je za dnevnik "Danas" rekao da pratioci predsednika koji su bili u avionu u trenutku kvara nisu ugrozili reputaciju institucije predsednika prepričavanjem svojih utisaka, koji su u najvećem delu javnosti ocenjeni kao preterani i suvišni, i istakao da je predsedniku Nikoliću bio ugrožen život, za šta odgovornost snosi Zorana Mihajlović.

- Predsednikov život je bio ugrožen jer nadležno ministarstvo, ministarstvo koje vodi Zorana Mihajlović, nije poštovalo procedure i reagovalo na propuste na koje joj je bilo ukazano - rekao je Antić.

U avionu falkon kojim je predsednik Nikolić putovao "slučajno je aktiviran prekidač za slučaj nužde nakon što je prosuta kafa po kontrolnoj tabli, a pri poniranju se ugasio i motor broj 3, koji je ponovo upaljen posle nekoliko minuta", navodi se u dokumentaciji koju je objavilo Ministarstvo saobraćaja i infrastrukture.

- Nesumnjivo da je došlo do kvara motora, sve je to utvrđeno sada, da je avion izgubio visinu, i tako redom... Uzročna veza između kafe i prestanka rada motora je potpuno izmišljena i nema nikakve veze. Isticati neku kafu, a prestao je da radi motor, to je neozbiljno - tvrdi Antić, koji je istakao da je "bitan prestanak rada motora".

- To znači da ne postoji ozbiljno održavanje rada takvog motora, i to je pitanje - da li je to sve u skladu sa propisima. Postoje strogi propisi koji uređuju način održavanja i kontrole letelica. Mi imamo kontrolu američke federalne agencije za kontrolu saobraćaja... Znači, ona je izvršila kontrolu svih avioprevoznika u Srbiji zato što treba da se njima leti u Ameriku, to su preduslovi, uslovi da bismo dobili dozvolu da letimo u Ameriku. Utvrđeno je da naš Direktorat za civilno vazduhoplovstvo nema kontrolora za letelice lir džet i falkon, i oni su naložili da se to ispravi, ali to nikada nije urađeno - naglasio je Antić.

- Da nastavim... To je u nadležnosti ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović, da uvede te kontrolore... Bilo bi dobro da se ona malo pozabavi svojim poslom - obrazložio je dalje savetnik predsednika.

Insistira na Zoraninoj odgovornosti: Sve ostalo je "smešno"

Na pitanje Danasa kako komentariše navode da su predsednikovi saradnici preterali u opisima situacije u avionu i da su taj događaj predstavili dramatičnije od onoga kako se stvarno desio, on je još jednom ponovio da je sve izgledalo kao da se avion ruši.

- Kako preterano, to je tako izgledalo iznutra, mi smo svedoci, mi valjda znamo kako je to izgledalo! To je izgledalo kao da se avion ruši. Znate, kad prestane rad motora aviona, to je mislim... To što me pitate je potpuno smešno. Nego, ovo je bitno, ovo što sam rekao u vezi sa Zoranom Mihajlović, to je čista njena odgovornost - ponovio je Antić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online