Petak 24.04.2015.
08:37
O. Ikodinović - Vesti

Policijska lista za odstrel protivnika Kijeva

Reuters
Ime novinara Olesa Buzine takođe se nalazilo na spisku

Administratori na sajtu navode da im je cilj prikupljanje i objavljivanje informacija o "proruskim teroristima, separatistima, plaćenicima, ratnim zločincima i ubicama". Sami autori nazvali su ovaj mračni projekat "Čistilište".

U opisu zloglasnog sajta se navodi da je to javna inicijativa. Ali, Raša tudej navodi da iza sajta stoji savetnik šefa ukrajinskog MUP-a, što nedvosmisleno govori o umešanosti države.

Takođe se navodi da su Buzina i Kalašnjikov u Kijevu ubijeni samo nekoliko dana pošto su njihovi lični podaci objavljeni na sajtu. Opozicioni novinar Buzina je na sajtu predstavljen kao "separatista i pobornik federalizacije". Posle ubistva njegov profil je uklonjen. Predstavnici sajta sada tvrde da stranica o Buzini nije postojala. Međutim, profil Buzine lako je naći u memoriji keš Gugla.

Olega Kalašnjikova predstavili su kao "sepratistu, provokatora, saučesnika terorista". On je bio ubijen na pragu svog stana u Kijevu. Na sajtu je objavljena i njegova kućna adresa.

Ima analitičara koji sumnjaju da su se upravo ovim zloglasnim sajtom koristile ubice Buzine i Kalašnikova, i upozoravaju da su "nacistički mirotvorci" sada objavili lov na ukrajinsku novinarku, pisca i javnog radnika Miroslavu Berdnik, koja je to potvrdila.

2024 © - Vesti online