Petak 17.04.2015.
04:49
D. N. P. - Vesti

Gegić sve bliže spasu

D. N. Petrović
Muhedin Gegić

U MIP-u Srbije saopšteno je da je Gegić sa porodicom uspeo da dođe do Sane, glavnog grada Jemena, da je u kontaktu sa nekoliko ambasada Srbije u regionu i da država čini sve da ga, kao u slučaju studenta Suada Dacića, evakuiše iz ove zemlje. Problem je što svi članovi njegove porodice nemaju potrebne dokumente.

Podsetimo, Muhedin Gegić u Nemačkoj ima oca Jusufa i majku Rahimu sa kojima, zajedno sa njegovom trojicom sinova, živi i njegova bivša (razvedena) supruga Hedija Gegić. Prilikom nedavnog boravka u Veljem Polju kod Tutina, gde imaju kuću, Muhedinovi roditelji i bivša supruga izjavili su da je Muhedin napustio njihov dom još 2002, da je pristupio pokretu vehabija i da od tada ne znaju: šta je sa njim, iznenadili su se kada su saznali da u Jemenu ima suprugu i četvoro dece i izrazili sumnju da su sva deca njegova. Apelovali su da se pomogne njemu, ali ne i ostatku njegove porodice.

Otišao zbog biznisa?

Niko ne zna kako se Gegić obreo u Jemenu, ali se zna da on nije, poput nekih drugih vehabija koji ratuju u Siriji i Iraku, tamo otišao da se bori, jer 2006. godine u Jemenu nije bilo rata. Pretpostavlja se da su ga u ovu zemlju odveli supruga Jemenka, pokret kome je pristupio ili možda biznis.

2024 © - Vesti online